جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
دوشنبه ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۹
کد خبر: ۴۶۲۱۸

بیت کوین پس از ۵۰ هزار دلار به کجا می‌رود؟

بیت کوین پس از ۵۰ هزار دلار به کجا می‌رود؟
امروز شاهد رسیدن به نقطه عطف مهم دیگری برای قیمت بیت کوین بوده‌ایم، اما طی هفته‌های آتی ممکن است شرایط مختلفی برای اینرمزارز رخ دهد. با ورود به هفته جدید، بیت کوین بار دیگر به کانال قیمت ۵۰ هزار دلار وارد شد.
نویسنده :
زهرا غفوری

اما معامله‌گران می‌خواهند بدانند چه آینده‌ای در انتظار این رمزارز است و نکته مهم‌تر این است که آیا بیت‌کوین می‌تواند این سطح قیمت را حفظ کند یا خیر؟ باتوجه‌به برگزاری نشست سالانه جکسون هول در این هفته، عوامل اقتصاد کلان در کنار عوامل داخلی می‌توانند هفته پرتلاطمی را برای بازار رمزارزها ایجاد کنند.

 

در این گزارش به توضیح پنج عاملی می‌پردازیم که در روزهای آینده باید درباره نوسان قیمت بیت‌کوین در نظر داشته باشیم.

 

۱-بیت‌کوین ۵۰ هزاردلاری؛ چه موانعی بر سر راه قرار دارند؟

 

عوامل مختلفی در خصوص عدم حفظ قیمت ۵۰ هزار دلاری بیت‌کوین در آخر هفته گذشته وجود داشت. از حجم کم معاملات تا توزیع نزولی وایکوف، عواملی بودند که توسط افرادی عنوان شد که همچنان به قدرت بازار باور نداشتند. هرچند، دراین‌بین بیت‌کوین توانست سطح قیمت روانی و مهم ۵۰ هزار دلار را حفظ کند.

 

پنتوشی یکی از معامله‌گران معروف رمزارز در توییت اخیر خود گفته است: اگر بیت‌کوین بتواند از این سطح عبور کند، کاربران در حال معامله، بیت کوین خود را از دست خواهند داد و هودلرها برنده خواهند شد. من این موضوع را قبل از افزایش قیمت ۶برابری بیت‌کوین نیز گفته‌ بودم. بدانید که چه زمانی معامله کنید و چه زمانی معامله نکنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که کاری نکنید. پیشنهاد من این است که دراین مواقع کاری نکنید.

 

پنتوشی سخنان خود را به چندین منبع در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ ارجاع داد و به شباهت‌های بین بازار کنونی و شروع مرحله اصلی روند صعودی اخیر اشاره کرد.

 

هنگامی که بیت‌کوین برای اولین‌بار در ماه فوریه به قیمت ۵۰ هزار دلار رسید نیز این شرایط حاکم بود، اما مدتی طول کشید تا این سطح قیمت به سطح حمایتی مستحکمی تبدیل شود و قیمت بیت‌کوین به رکورد ۶۴,۵۰۰ دلار برسد. پنتوشی اذعان داشت ممکن است بیت کوین با اصلاح قیمت مواجه شود اما این اصلاح، کوتاه مدت خواهد بود. او افزود: در حال حاضر فقط شاهد انباشت بیت کوین هستیم. هنگامی که قیمت افزایش یابد، انباشتبیت کوین نیز سیر صعودی پیدا می‌کند.

 

۲_افزایش شایعات با نزدیک شدن به نشست فدرال رزرو

 

عوامل مهم این هفته از جانب فدرال رزرو سرچشمه می‌گیرند. شایعات مبنی بر این موضوع است که نشست سالانه جکسون هول عمدتابر تغییر سیاست اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا معطوف خواهد بود. بازار رمزارزها در صدد آن است تا بداند آیا موضوع افزایش خرید دارایی‌ها مطرح است یا خیر. باتوجه‌به چنین اقدامی (که تا حدودی نیز تاکنون تأثیر خود را گذاشته است) فقط نکته یا اتفاق غیرمنتظره‌ای می‌تواند بازارها را به تلاطم بیندازد. گرت ملسون استراتژیست شرکت راهکارهای مدیریت سرمایه‌گذاری Natixis هفته گذشته گفته است: فدرال رزرو هنوز بسیار محافظه‌کارانه عمل می‌کند.

 

بازارهای بورس در پایان هفته گذشته به دلیل افزایش ترس، ضعیف شده‌اند. طلا که برخلاف بیت‌کوین، در ماه جاری با کاهش قیمت شدیدی مواجه شده بود، اکنون توانسته است بخش زیادی از کاهش قیمت خود را جبران کند. طرف‌داران طلا همچنان معتقدند که این فلز گران‌بها در بلندمدت، سرمایه‌گذاری‌های زیادی جذب خواهد کرد، به‌طوری‌که معامله‌گران طلا به دلیل نوسان بیت‌کوین، از این رمزارز دوری می‌کنند.

 

۳-آیا اقدامات چین به افزایش قیمت بیت‌کوین سرعت بخشیده است؟

 

اگر نوسان قیمت بیت‌کوین شما را متعجب نکرده است، باید به قدرت فاندامنتال‌های این شبکه اشاره کنیم. هش‌ریت و سختی شبکه چندین ماه است که در حال بازیابی هستند و طی هفته گذشته توانسته‌اند روند صعودی داشته باشند. هش‌ریت نسبت به دوشنبه هفته گذشته ۸ اگزاهش در ثانیه بیشتر شده است و تخمین‌ها نشان می‌دهد که توان محاسباتی مختص به ماینینگ تقریباً ۵ درصد افزایش یافته است.

 

هش‌ریت کنونی با ۱۲۱ اگزاهش در ثانیه فقط ۴۷ اگزاهش در ثانیه با رکورد خود فاصله دارد. گفتنی است رکورد هش‌ریت شبکه بیت‌کوین قبل از خروج ماینرهای چینی از این کشور در ماه می به‌دست‌آمده است.

 

یکی از حساب‌های معروف توییتر به اسم Documenting Bitcoin هفته گذشته نوشته است: هش‌ریت بیت کوین در حال ادامه بازیابی خود پس از  یکی از بزرگترین انتقال‌های زیرساخت در عصر مدرن است که طی آن، تقریباً ۴۵ درصد صنعت استخراج بیت‌کوین به ارزش چندین میلیارد دلار از قاره‌ای به قاره دیگر جابه‌جا شده است و اکنون، شبکه در حال بازگشت به شرایط عادی خود است.

 

شبکه بیت‌کوین نه‌تنها هرگز تعطیلی نداشته است بلکه هرگز شاهد عدم تقاضا برای آن نیز نبوده‌ایم. بازیابی هش ریت منجر به تنظیم سختی شده است. سختی شبکه نیز به‌عنوان تقویت امنیت شبکه و افزایش رقابت عمل می‌کند. باتوجه‌به این موضوع، سختی شبکه در آستانه سومین افزایش پی‌درپی خود است و این بار تقریباً ۹ درصد رشد خواهد داشت. این موضوع برای کسانی که نگران سودآوری بلندمدت استخراج و نقش کشور چین در عملیات شبکه بیت‌کوین بودند نکته مثبتی محسوب می‌شود.

 

بااین‌حال یکی از صاحب‌نظران با نام Parabolic Trav با مقایسه روند صعودی پس از هاوینگ ۲۰۲۰ نسبت به روند صعودی بعد ازهاوینگ‌های اولیه، به نکته قابل‌توجهی اشاره کرد و اعلام داشت: بیت‌کوین بعد از گذشت ۱۲۰،۰۰۰ تا ۱۳۸،۰۰۰ بلاک از کف قیمت در هر بازار نزولی، به اوج رسیده است. این تعداد بلاک برای پرکردن جیب ماینرها کافی است تا با استفاده از آن باعث سقوط بازار شوند. آیا در چرخه فعلی، تحریم‌های کشور چین باعث شد این اتفاق زودتر رخ دهد؟

 

اگر اتفاقات اخیر در کشور چین منجر به افزایش سرعت روند صعودی بیت‌کوین شده باشد، ممکن است زودتر از آنچه انتظار می‌رود شاهد رکوردشکنی مجدد این رمزارز باشیم. نظریه‌ها بیان می‌کنند که سال ۲۰۲۱ در ایجاد “حباب دوگانه” همانند سال ۲۰۱۳ عمل خواهد کرد و شاهد دو اوج قیمت در سال جاری هستیم که اوج دوم در پایان سال یا مدتی بعد از آن رخ خواهد داد.

 

۴_خروج بسیار زیاد بیت‌کوین از صرافی‌ها

 

در خصوص مقایسه روند کنونی با روند سال ۲۰۲۰ نکته دیگری نیز وجود دارد که در حال تکرار شرایط روند سال گذشته است. ذخایر بیت کوین در صرافی‌ها در هفته‌های اخیر به شدت کاهش یافته است. اگرچه سرمایه‌گذاران در طول سال ۲۰۲۱ رفتارهای متفاوتی داشته‌اند، اما اکنون در حال برداشت مقادیر بسیار زیادی هستند که تاثیربسزایی در این عرصه دارد.

 

شرکت تحلیل درون زنجیره‌ای گلس‌نود در این خصوص گفته است: جریان انتقال بیت کوین به شدت به سمت خروج این رمزارز از صرافی‌ها متمایل شده است،زیرا سرمایه‌گذاران از ماه آگوست تاکنون در حال برداشت هستند. این موضوع مطابق با فرضیه محبوبی است که بر انباشت بیت کوین در سطح قیمت کنونی معطوف است و اذعان می‌کند که معامله‌گرانبه شدت باور دارند افزایش قیمت در راه است.

 

۵_بازار به سمت «طمع شدید» پیش رفته است

 

احساسات شدید و افراطی به سرمایه‌گذاران رمزارزها بازگشته است. شاخص ترس و طمع در هفته جاری در محدوده طمع شدید قراردارد. این شاخص اکنون بر روی ۷۹ است و فقط ۱۵ واحد با اوج روند صعودی فاصله دارد. سرعت تغییر شاخص ترس و طمع بسیار زیاد است. سه هفته قبل این شاخص بر روی ۴۲ قرار داشت. این واحد گویای وجود ترس دربازار بوده است.

 

مقدار کنونی این شاخص در حال حاضر بالاترین سطح از اواسط ماه آوریل تاکنون است که در آن زمان، بیت کوین در اوج قیمت خودقرار داشت.

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی